Draadloze Programmeerbare Digitale Thermostaat - Gebruiksaanwijzing

Gewijzigd op Wo, 28 Aug om 9:10 AM

Van toepassing op producten met artikelnummer: 400617G, 400617B, 400617C

Index

Maak kennis met uw draadloze programmeerbare digitale thermostaat

Uw verzendende eenheid kan dat zijn geplaatstelke kamer in huis.

Groot LCD-scherm.

Toont de omgevingstemperatuur en doeltemperatuur, naast de tijd.

Het heeft een indicator van batterij bijna leeg.

Onderhoudt configuratie en programmeringals er een stroomstoring optreedt.

Het heeft AntivriesbeschermingEn Open Windows-functie, om het comfort van uw huis te regelen in geval van plotselinge temperatuurdalingen.

Eenvoudige installatie en onderhoud.

Technische gegevens

REFERENTIE

400617B / 400617C / 400617G

THERMOSTAATTOEVOER

4 AAA-batterijen

ONTVANGERVERMOGEN

100-240VAC / 50-60Hz

TEMPERATUUR AANPASSINGSBEREIK5ºC-35ºC
TEMPERATUURMEETBEREIK
5ºC-50ºC

NAUWKEURIGHEID VAN TEMPERATUURMETING

0,1ºC

NAUWKEURIGHEID VAN DE TEMPERATUURINSTELLING

0,5ºC

DRAADLOOS BEREIK
100m zonder obstakels
FREQUENTIE868 MHz (bidirectionele FSK)
MAXIMUM VERMOGEN OVERGEBRACHT
<20 dBm

BEDRIJFSTEMPERATUUR

0ºC-50ºC

OPSLAGTEMPERATUUR

-20ºC~+50ºC

WERKVOCHT

≤ 95% RV

Apparaatcomponenten en knoppen

Thermostaat knoppen

(1) Scherm wakker worden

(2) Menu / Schakelen tussen handmatige en programmeermodus

(3) Instellingen / Tijdweergave

(4) Voeding / Bevestigen

(5) Uploaden / Meer

(6) Lager / Minder

Thermostaat schermpictogrammen

(7)  dagen van de week

(8-11) Programmeerperiodes

(12) Thermostaat - verbindingsstatus ontvanger

(13) Programmeermodus

(14) handmatige modus

(15) Kamertemperatuur

(16) Ketelactiviteit

(17) Antivriesmodus
(18) Lage batterij
(19) Functie-instelmodus
(20) Modus voor het instellen van de tijd
(21) Doeltemperatuur / tijd

Installatie

(1) Til het ontvangerdeksel op met behulp van een schroevendraaier.

(2) Schroef het vast aan de muur en verwijder de kabels door het centrale gat.

(3)Sluit de ontvanger aan op de ketel, rekening houdend met de contacten NO en COM, L en N, en steek de stekker in het stopcontact.

(4) Bevestig de hoofdletter en voltooi de installatie.

(5) Plaats de batterijen in de thermostaat.

(6)De thermostaat en ontvanger worden automatisch gekoppeld, waarbij een solide draadloos pictogram op het scherm verschijnt Icono

Descripción generada automáticamente*.

* AlleenJe zult de thermostaat en ontvanger handmatig moeten koppelen als het draadloos-pictogramIcono
Descripción generada automáticamenteknippert.

Handmatige koppeling tussen thermostaat en ontvanger

AlleenJe zult de thermostaat en ontvanger handmatig moeten koppelen als het draadloos-pictogramIcono
Descripción generada automáticamenteknippert.

(1) Druk op de middelste knopIcono

Descripción generada automáticamentevan de ontvanger slechts één keer om deze uit te zetten, zodat het rode lampje rechts niet blijft branden.

(2)Houd de middelste knop ingedruktIcono

Descripción generada automáticamenteop de ontvanger totdat er een continu oranje lampje verschijnt in het indicatielampje aan de linkerkant.

(3)Houd op de thermostaat de middelste knop ingedruktIcono

Descripción generada automáticamentegedurende 3 seconden, totdat verschijnt "OFF" op het scherm.

(4) Houd op de thermostaat de middelste knop ingedruktIcono

Descripción generada automáticamentegedurende 3 seconden, totdat verschijnt "RF1" op het scherm. Daarna begint het te knipperen.

(5) Wanneer "RF1" knippert, drukt u op de middelste knopslechts één keer. zal verschijnen “---”en dan "01" op het scherm. Eindelijk zal het knipperen en opnieuw verschijnen "OFF".

(6)Druk op de middelste knopop de ontvanger om deze in te schakelen, zodat het rode lampje rechts verschijnt. Druk op de middelste knopthermostaat één keer om hem in te schakelen.

Verhoog de temperatuur Thermostaatdoel boven kamertemperatuur met pijlen Icono

Descripción generada automáticamenteen bevestig dit met de knop Icono

Descripción generada automáticamentevan de thermostaat. Je zult zien dat het pictogram Icono

Descripción generada automáticamenteblijft vast op het scherm staan.

Kleurcode ontvangerlampjes

STATUSLAMPJE KOPPELEN

KNIPPERT SNEL en GEEL:

De thermostaat communiceert met de ontvanger.

KNIPPERT LANGZAAM en GEEL:

De thermostaat is niet correct gekoppeld.

VERMOGEN LICHT

VAST en ROOD:

De thermostaat staat aan.

VAST en GROENTE:

De gedwongen start van de thermostaat is actief.

VERWARMENDE STAAT

VAST en GROENTE:

De ontstekingsopdracht wordt naar de ketel verzonden.

GEEN LICHT:

De ontstekingsopdracht wordt niet naar de ketel verzonden.

Instellingen en configuratie

Vanuit het configuratiemenu van de thermostaat kunt u enkele parameters aanpassen, waardoor het apparaat aan uw behoeften wordt aangepast. Volg deze stappen om toegang te krijgen tot het menu:

Houd op de thermostaat de middelste knop ingedruktgedurende 3 seconden om toegang te krijgen tot het configuratiemenu.

Houd op de thermostaat de middelste knop ingedrukt Icono
Descripción generada automáticamentegedurende 3 seconden totdat "OFF" op het display verschijnt.
Houd op de thermostaat de middelste knop ingedruktgedurende 3 seconden om toegang te krijgen tot het configuratiemenu.

Je moet de pijlen gebruiken om de gewenste waarden te wijzigen.
U moet de knop gebruikenom naar de volgende configureerbare parameter te gaan. Dan moet je op drukken Icono
Descripción generada automáticamenteom de wijzigingen te bevestigen en het menu te verlaten.

Houd er rekening mee dat als er gedurende meer dan 10 seconden geen knoppen worden ingedrukt, de thermostaat de instellingsmodus verlaat zonder wijzigingen op te slaan.

Hieronder laten we u elke parameter zien en leggen we de werking ervan in detail uit:

FUNCTIE 1: KALIBREREN TEMPERATUURVERSCHIL

Het is mogelijk dat we het temperatuurverschil moeten aanpassen om de temperatuur die door de thermostaat wordt weergegeven te compenseren met de ‘echte’ temperatuur (bijvoorbeeld de temperatuur die wordt weergegeven door een thermometer die we als referentie willen nemen).

Door het temperatuurverschil te kalibreren kunnen we ook de temperatuur aanpassen wanneerIn een kamer hebben we een klein temperatuurverschil tussen de ene plaats en de andere.
FUNCTIE 2: MAXIMUMTEMPERATUURGRENS

We kunnen een maximale temperatuurlimiet definiëren, zodat er geen hogere temperatuur kan worden geprogrammeerd.

Als we bijvoorbeeld "25ºC" als limiet instellen, kunnen we geen temperatuur boven die ingestelde limiet selecteren.
FUNCTIE 3: MINIMUMTEMPERATUURGRENS

We kunnen een minimale temperatuurlimiet definiëren, zodat we deze niet kunnen verlagen tot onder de temperatuur die we configureren.

Als we bijvoorbeeld "10º" als ondergrens selecteren, kunnen we geen waarde onder deze ingestelde limiet selecteren.

FUNCTIE 4: SCHERMWEERGAVETIJD

De tijd waarin het scherm aan blijft kunnen we aanpassen. Dit kan 5, 10 of 15 seconden zijn.

U kunt geen andere periode selecteren of het scherm configureren om permanent aan te blijven.

FUNCTIE 5: HYSTERESE

Hysteresis is een temperatuurbereik dat het starten en stoppen van de ketel bepaalt zodra de gewenste temperatuur is bereikt. Als de gewenste temperatuur bijvoorbeeld 22ºC zou zijn en er was geen hysteresismarge, dan zou de ketel starten zodra er een omgevingstemperatuurverschil van 0,1ºC (21,9ºC) was ten opzichte van de gewenste temperatuur. Hierdoor zou de ketel zeer frequent starten en stoppen, waardoor de werking van de thermostaat vanuit energetisch oogpunt zeer inefficiënt zou zijn.

Met de hysteresisaanpassing kunt u echter een temperatuurverschil voor het opstarten definiëren tussen 0,5ºC – 3ºC. Dus als de gewenste temperatuur is ingesteld op 22ºC en een hysteresis van 1ºC, zal de ketel werken totdat de omgevingstemperatuur 23ºC bereikt en zal hij niet opnieuw worden geactiveerd totdat de omgevingstemperatuur 1ºC onder de gewenste temperatuur (21ºC) daalt. Dit vermindert het frequente opstarten en stoppen en draagt bij aan de energiebesparing in uw huis.

FUNCTIE 6: AAN/UIT PROGRAMMA

Schakelt het gebruik van de programmeermodus in of uit.
FUNCTIE 7: PROGRAMMERING PERIODEN/TIJDSLOTS

Met deze optie kunnen we de configuratie van uurlijkse boerderijen selecteren die we voor elke dag willen (4 of 6).

FUNCTIE 8: SLIMME FUNCTIE AAN/UIT

Via deze parameter kunt u de intelligente functie van de thermostaat activeren of deactiveren. Dat wil zeggen het vroegtijdig ontsteken van de ketel zodat de geprogrammeerde temperatuur op het gewenste tijdstip wordt bereikt, in plaats van de ketel op het afgesproken tijdstip te starten.
FUNCTIE 9: ANTIVRIESFUNCTIE

Met deze configuratie kunnen we de vorstbeveiligingsmodus activeren of deactiveren. Als deze optie actief is en de kamertemperatuur lager is dan 5ºC, start de thermostaat de vorstbeveiligingsmodus. Wanneer de temperatuur boven de 8ºC komt, stopt de ketel. In deze bedrijfsmodus worden geen andere opties uitgevoerd, bijvoorbeeld programmeren.

ANDERE FUNCTIES

OPEN RAMEN-FUNCTIE

De Open Windows-functie schakelt de verwarming automatisch uit als de kamertemperatuur in 4 minuten 4,5ºC daalt. Als de temperatuur weer met 1,5ºC stijgt of als er meer dan 48 minuten zonder enige verandering verstrijken, wordt de functie Windows openen automatisch gedeactiveerd. U kunt de Windows Open-functie ook handmatig uitschakelen door op een willekeurige knop op de thermostaat te drukken.

GEFORCEERDE OPSTART

Met de Forced Start-functie kunt u de verwarming inschakelen als de thermostaatunit beschadigd of onbruikbaar is. Om deze te activeren, drukt u op de middelste knop van de ontvanger gedurende meer dan 8 seconden. U ziet een groen lampje branden op het indicatielampje aan de rechterkant van de ontvanger en u hoort het relais activeren. Om het relais te deactiveren, drukt u één keer op de middelste knop van de ontvanger.

Tijd aanpassing

Je thermostaat heeft een standaard fabriekstijd en -schema, maar je kunt beide instellingen aanpassen aan je behoeften en de huidige kalender. Om de tijd in te stellen, moet u deze stappen volgen:

Houd de horlogeknop een paar seconden ingedrukt Icono

Descripción generada automáticamentethermostaat, om naar het tijdinstelscherm te gaan.

Gebruik nu in de tijdinstellingen de pijlen Imagen en blanco y negro

Descripción generada automáticamente con confianza bajaom de tijd en de klokknop te selecteren Icono

Descripción generada automáticamentebevestigen.

Er verschijnt een "Y" in het midden van het scherm om het jaar in te stellen. Gebruik de pijlenImagen en blanco y negro Descripción generada automáticamente con confianza bajaom het juiste jaar te selecteren en bevestig door opIcono Descripción generada automáticamentete drukken.

Er verschijnt een "T" in het midden van het scherm om de tijd in te stellen, waarbij je eerst de minuten en daarna het uur kiest. Gebruik de pijlenImagen en blanco y negro Descripción generada automáticamente con confianza baja om te kiezen en bevestig door opIcono Descripción generada automáticamentete drukken.

Er verschijnt een "d" in het midden van het scherm om de dag in te stellen. Gebruik de pijlenImagen en blanco y negro Descripción generada automáticamente con confianza bajaom de dag te selecteren en bevestig door opIcono Descripción generada automáticamentete drukken.

Er verschijnt een "m" in het midden van het scherm om de maand in te stellen. Gebruik de pijlenImagen en blanco y negro Descripción generada automáticamente con confianza bajaom de maand te selecteren en bevestig door op Icono Descripción generada automáticamentete drukken.

Nadat u alle stappen hebt voltooid, drukt u opIcono Descripción generada automáticamenteom te bevestigen en het tijdinstellingsscherm te verlaten.

Handmatige programmering van de thermostaat

Controleer eerst of u de configuratieparameters correct hebt geconfigureerd 6 (AAN/UIT-programmering) en 7 (Programmeerperiodes/tijdvakken).

Ga vervolgens naar het programmeermenu en volg deze stappen:

1. Houd de knop ingedrukt terwijl de thermostaat is ingeschakeld3 seconden.2. Je moet de pijlen gebruiken om de gewenste waarden te wijzigen.3. U moet de knop gebruikenom naar de volgende configureerbare parameter te gaan (programmeerperioden, uren en temperaturen).

Nu zullen we u vertellen hoe u de temperatuur en tijd van elke programmeerperiode kunt configureren, waarbij we de eerste als voorbeeld gebruiken:Icono

Descripción generada automáticamente. Vergeet niet om de volgende stappen zo vaak te herhalen als de programmeerperiodes die u in de configuratie hebt gekozen.

1. Houd de knop ingedrukt terwijl de thermostaat is ingeschakeldOngeveer 3 seconden om toegang te krijgen tot het programmeermenu.

2. Gebruik de pijlenom de dag of een reeks dagen (M-S, M-F, S-S) te kiezen waarop het schema actief zal zijn. druk op de knopdoorgaan.

3. Gebruik de pijlenom de starttijd van de eerste planningsperiode te kiezenIcono

Descripción generada automáticamente. druk op de knopdoorgaan.

4. Gebruik de pijlenom de gewenste temperatuur van de periode te kiezenIcono

Descripción generada automáticamente. druk op de knopdoorgaan.

5. U zult zien dat de thermostaat nu de volgende programmeerperiode inschakelt, zodat u deze op dezelfde manier kunt configureren als bij de eerste.Icono

Descripción generada automáticamente.

6. Pas de waarden van de rest van de programmeerperiodes aan Dibujo de una persona

Descripción generada automáticamente con confianza bajade volgens uw behoeften.

7. Wanneer u klaar bent met het instellen van de laatste planningsperiodeIcono

Descripción generada automáticamentedruk op de knopom de wijzigingen te bevestigen en de programmering op te slaan.

Voorbeeld van programmering in 4 secties:

Uw cv-ketel schakelt in als de omgevingstemperatuur in uw woning tussen 6.00 en 8.00 uur lager is dan 20ºC. Tussen 8.00 en 18.00 uur gaat uw cv-ketel aan als de omgevingstemperatuur in uw woning onder de 16ºC komt. Tussen 18.00 en 22.00 uur gaat uw CV-ketel aan als de omgevingstemperatuur in uw woning onder de 20ºC komt. Tussen 22.00 uur en 06.00 uur de volgende dag gaat uw cv-ketel aan als de omgevingstemperatuur in uw woning lager is dan 16ºC.

Tip: Als u minder dan 4 programmeerperioden verspreid over de dag wilt, herhaal dan in sommige tussenliggende perioden dezelfde gewenste temperatuur.

Fabrieksreset draadloze digitale thermostaat

RESET FABRIEKSINSTELLINGEN

1. Houd op de thermostaat de middelste knop ingedrukt gedurende 3 seconden totdat verschijnt "OFF" op het scherm.

2. Houd de knop ingedrukt gedurende 3 seconden om toegang te krijgen tot de eerste instelbare configuratieparameter.

3. Enblijf op de knop drukken nogmaals 3 seconden ingedrukt totdat verschijnt "DEF". Daarna begint het enkele seconden te knipperen en verschijnt het opnieuw "OFF" op het scherm. Hiermee worden de configuratie-instellingen van je thermostaat teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Om ze opnieuw te configureren, raadpleegt u het gedeelte "Instellingen en configuratie".

RESET FABRIEKSPROGAMING

1. Houd de knop ingedrukt terwijl de thermostaat is ingeschakeld gedurende 3 seconden.

2. Enblijf op de knop drukken nogmaals 3 seconden ingedrukt totdat verschijnt "DEF". Daarna begint deze enkele seconden te knipperen en verschijnt de temperatuur weer op het scherm. Op deze manier wordt de programmering van uw thermostaat teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Om het opnieuw te configureren, raadpleegt u het hoofdstuk 'Handmatige thermostaatprogrammering'.

RESET HET KOPPELEN

Controleer de sectie Handmatige koppeling tussen thermostaat en ontvanger.

VOLLEDIG FABRIEKSRESETAPPARAAT

Als het apparaat niet wordt ingeschakeld of niet reageert, drukt u op de resetknop vanaf de achterkant van de thermostaat:

*De mededeling "room ERR" geeft aan dat de temperatuursensor van uw thermostaat beschadigd is.

Als u meer wilt weten of problemen ondervindt, raadpleeg dan de Kennisbank de neem contact met ons op om persoonlijke hulp te krijgen.