Analoge rookmelder - Gebruikershandleiding

Gewijzigd op Wo, 31 Jul om 12:11 PM

Van toepassing op producten met referentienummer: 430050G

Index

Ken uw rookmelder

Het werkt door infraroodverspreidingen te detecteren die ontstaan in de rook die ontstaat in de beginfase van een brand.

Bestaande uit een foto-elektrisch systeem, een signaalverwerkingsidentificatiecircuit en het alarmcircuit.

Infraroodstralen verspreiden zich op het oppervlak van de rook wanneer deze de donkere kamer van de detector binnengaat. Op dat moment ontvangt de foto-elektrische diode het verstrooide licht en genereert de stroom voor het foto-elektrische signaal.

Het foto-elektrische signaal genereert een alarmsignaal nadat het is geïdentificeerd door het identificatiecircuit, en activeert vervolgens het geluidsalarm.

Met een speciaal en modern ontwerp dat discreet in elk huis integreert.

Eenvoudige installatie en onderhoud.

Technische gegevens

REFERENTIE

430050G

SPANNING

DC9V

WERKSTROOM

≤10μA

ALARMSTROOM

≤20mA

Alarmmodus Spanning≤7,3V

Volume

≥85dB/3m

LED-INDICATOR

LED (rood)

GEBRUIKSTEMPERATUUR

-20ºC~+50ºC

WERKVOCHTIGHEID

≤ 95% RV

Installatie

(1)  Kies een juiste locatie om de plafondrookmelder te installeren.

(2) Verwijder de achterklep van de detector door deze tegen de klok in te draaien. Markeer de installatieschroeven van de kap op het plafond en boor deze. Schroef de achterklep aan het plafond.

(3) Draai de rookmelder met de klok mee om deze stevig op de reeds geïnstalleerde achterplaat te bevestigen.

(1)
(2)

(3)

Test

(1)  Draai de achterklep om deze van het apparaat te verwijderen.

(2)  Verwijder het isolatiemateriaal en zorg ervoor dat de batterij correct is aangesloten.

(3) Pas de 3 clips van de klep aan op de 3 inkepingen van de detector en draai deze met de klok mee totdat deze perfect past.

(4)  Druk op de testknop en het rode LED-licht zal snel knipperen terwijl het alarm afgaat, dit betekent dat de detector correct werkt.

(1)
(2)
(3)
(4)

Veiligheid en onderhoud

• Als de detector het alarm afgeeft, moet je deze demonteren en de batterij verwijderen om het geluid te stoppen. Maak het vervolgens voorzichtig schoon met een droge doek.
  • Gebruik dit product niet in vochtige, stoffige of rokerige omgevingen.
  • Controleer wekelijks of de detector correct werkt. Als dit niet het geval is, controleer dan eerst de status van de batterijen. Als de batterijen goed zijn en het apparaat nog steeds niet correct werkt, neem dan contact op met een professional.
  • Als de batterij niet correct is geïnstalleerd, zal de detector niet werken en kan zelfs beschadigd raken.
  • Als de detector normaal werkt, knippert de rode LED ongeveer elke 43 seconden.

Als je meer wilt weten of als je ergens moeite mee hebt, raadpleeg dan de Kennisbank of neem contact met ons op voor persoonlijke hulp.